MAGYAR PANKRÁCIÓ Hírek

A Ring Királya – Rob Raw interjú

A Ring Királya – Rob Raw interjú

26.04.2017.

PWM: – Szevasz Rob! Jó, hogy el tudtunk kapni egy interjúra. Hogy érzed magad?
RR: – Köszönöm. Egy élmény volt itt lenni ma este, különösen annak fényében, hogy én vagyok az ÚJ Ring Királya!

PWM: – Valóban lenyűgöző teljesítményt nyújtottál ma. De miért pont a pankráció? Mikor jöttél rá, hogy te ezzel szeretnél foglalkozni?


RR: – Amikor a 80-as évek vége felé először megláttam a tévében a pankrációt, már tudtam, hogy ott a helyem. A meseszerű karakterek a ringben, nagyszerű érzés volt látni őket! Az, hogy magam is pankrátor legyek, hosszú ideig csak egy álom maradt mindössze, mígnem egy nap találtam az interneten egy használt eladó ringet 2003-ban: innentől a szekér beindult.

PWM: – Érdekesen hangzik. Mesélsz nekünk kérlek a felkészülésed időszakáról? Sok kezdő és amatőr pankrátor szívesen hallana néhány sikertörténetet, megerősítésként.
RR: – Nos, fiatal korom óta testépítő vagyok, kizárólag csak természetes módon. Ezért az ilyesmi alapból része az életemnek. Az egyetemen úgyszintén sokat sportoltam, tanultam sok mindent bizonyos sportágakról, úgyhogy ez a téma sem ismeretlen számomra. Az első igazi pro-wrestling edzést az FCW-től (Bas Van Kunder + Madcow) és a DWF-től (Mark Kodiak, Santos, ma DPW néven fut) kaptam.

Továbbá Angliában részt vettem egy 3 napos wrestling-táborban az FWA szervezése alatt, ahol többek közt James Tighe, Doug Williams, és Mark Sloan is edzettek. Később megkaptam edzőként Salvatore Bellomo-t (korábbi WWF és ECW tag), és Robin ‘The Bull’ Lekime-t is, akit Sir Robin néven talán jobban ismerhettek. Rengeteg szemináriumon is részt vettem olyan arcokkal, mint Johnny Kid, Dusty Wolfe, Tengkwa, Tommy End, és Kishin Kawabata.

PWM: – Mikor debütáltál?
RR: – Vice ellen verekedtem először a 3 napos FWA wrestling-tábor utolsó napján, de ezt inkább hívjuk egy szeminárium-meccsnek… szóval a valódi debütálásom inkább 2004-ben volt, az FWF Full Force-on, The Nightstalker ellen.

 

PWM: – Ideges voltál? Hogy érezted magad a meccs után? Azt kaptad, amire számítottál?
RR: – Ja, rendesen ideges voltam, ráadásul a meccs közben a ring kötelei túlságosan ki is lazultak… ez sem segített leküzdeni a helyzetet. De ennek ellenére egy tűrhető meccset hoztunk össze, és utána nagyon boldog voltam emiatt.

PWM: – Ha már szóba kerültek az ellenfelek. Ki volt a kedvenc ellenfeled? Vagy inkább úgy kérdem, ki ellen vívtad a kedvenc meccsed?
RR: – Na, ez már nehezebb kérdés. Marty Janetty megverése a DWA bajnoki övért Németországban egy különleges pillanat volt az életemben, ahogy az is, amikor a Monacói herceg és hercegnő előtt verekedhettem. Ami az ellenfeleket illeti… Doug Williams, DH Smith, Tajiri, Tom La Ruffa, Joe Legend…

PWM: – És hol volt a legjobb közönséged?
RR: – A legjobb közönségem ezidáig talán Japánban volt. Majdnem 2000 helyszíni rajongó előtt léptem fel Tokióban a Korakuen Hallban, és hát hozták azokat a tipikusan japános reakciókat. A leghangosabb nézőtér pedig talán Franciaországban volt, nagyon elszánt rajongókkal, legalább 1000 fő volt belőlük. Persze ami azt illeti, a ma esti Budapesti közönség is nagyszerű volt.

PWM: – Japán. Japánban van manapság a pankráció színpadainak majdnem legnagyobbika. Miben más az ottani pankráció stílusa? Mesélj kérlek egy keveset a japán utadról, az olvasóink örömmel olvasnának egy kis belsős beszámolót.
RR: – Tajiri akkori szervezete, a SMASH tartott egy tryoutot: be kellett küldened nekik az önéletrajzod, fényképeket magadról, meg néhány korábbi meccsed videóanyagát. Ezt megtettem én is, és meglepetésemre, a kiválasztottak közé kerültem 2011-ben. Az egyik legnagyobb élményem volt a pályafutásom során! Egyszerűen imádom a japán kultúrát, a kajájukat, és a wrestling iránti tiszteletüket. Az ottani pankráció stílusa jóval durvább, a közönség pedig teljesen más stílusú. Osakában és Tokióban egyaránt felléptem a SMASH égisze alatt, Tokióban pl. olyan emberekkel dolgoztam együtt, mint Tenryu, Fujinami, Tajiri, vagy épp Ultimo Dragon. 2014-ben pedig visszatértem újból Japánba, és a híres Shinjuku Face-ben léptem fel, amiről azt kell tudni, hogy egy nagyon híres boksz és pankrációs helyszín, ami egyébként egy hatalmas épület hetedik emeletén található.
Legközelebb a terveim szerint pedig néhány hónapon belül ismét Japánban leszek, egy Hokkaido-ban rendezett turné céljából.

PWM: – A legtöbb pankrátor álma nem más, minthogy a legnagyobb pankrációs szervezetnél, a WWE-nél felléphessenek. Mi tudjuk rólad, hogy nem csak, hogy voltál már a WWE-nél, de meg is jelentél élő adásban a zászlóshajó műsorukon, a RAW-n! Mesélj kérlek erről, milyen volt ez?
RR: – Japánhoz hasonlóan a WWE-nek is elküldtem az adataimat, fényképeket magamról, meg néhány meccsemet. Tudtam, hogy Robby Brookside a WWE developmental részlegénél dolgozott, így neki is küldtem ezekből egy másolatot. Őt egyébként egy német turnén ismertem meg néhány évvel korábban.
Hónapokkal később kaptam egy levelet a WWE-től, hogy Robby útján megkapták a jelentkezésemet, és érdeklődést mutatnak. Néhány újabb héttel később pedig hírt kaptam, hogy kiválasztottak WWE Tryoutosra a londoni O2 arénába. Hihetetlenül büszke voltam magamra akkor.
2014 májusában volt durván 2 napunk a WWE-ben, William Regal és Robby Brookside felügyeletével. Tréningeltünk, és összekovácsoltunk egy európaiakból álló csapatot.

Ezen felül készítenünk kellett egy promót a kamerák számára, továbbá néhány szerencsésünket beválogatták a RAW-ra és a Smackdownra, mint Adam Rose rosebud-jai. Része lenni e két műsornak felejthetetlen élmény volt!
Nem sokan mondhatják el magukról indy körben, hogy a WWE televíziós munkásságában is megjelentek. Backstage-ben pedig megismertem jó néhány híres nevet: Bray Wyatt, Triple H, Big Show, Hulk Hogan, Sheamus, Adam Rose, Jack Swagger, stb…

PWM: – És milyen volt a hangulat, az atmoszféra a színfalak mögött? Miben különbözik egy indy-hangulattól?
RR: – Mindenki éreztette velünk, hogy a műsor részei vagyunk, kölcsönös tisztelet volt egymás iránt. Páran nagyon barátságosak voltak, néhányan kissé talán távolságtartóbbak. A tryoutosok egymást is bátorították. El tudod képzelni az érzést, amikor a konyhán John Cena áll előtted a sorban? :)

PWM: – Visszatérve a ma estére. Te lettél minden idők második PWM King of the Ring-je! Mi a véleményed erről?
RR: – Hálás vagyok ezért a lehetőségért, főleg, hogy ez az első ilyen lehetőségem Magyarországon. De megszereztem, és most már büszke vagyok, hogy én vagyok a Király!

PWM: – Látunk még a PWM ringjében?
RR: – Hogyne. Nagy örömmel fogom megvédeni ezt a kupát a jövőben.

PWM: – Van-e valami üzenet, amit mondani szeretnél a PWM rajongóinak?
RR: – Van, hát! Támogassátok a PWM-et és pankrátorait, és rövidesen újból találkozunk!

PWM:
– Köszi Rob, reméljünk valóban újra találkozunk hamarosan!
RR: – Én is köszönöm, egy igazi élmény volt.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
következő gála
Partner & szponzor hirdetés

rampage
rampage

PWM Jegyvásárlás
online2
Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail